І хто скаже після цього, що міліція нас береже?

ВЕРСІЇ.  
Люди говорять, що міліціонери були п'яні. Вони забрали людину прямо з хати. Це мала бути «профілактична бесіда». То була п'ятниця. В суботу чоловіка знайшли мертвим в рівчаку з ознаками насильницької смерті.
Їх було троє: працівник карного розшуку і два дільничних інспектора міліції.
Зараз порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень.
Перше. Причиною смерті патологоанатом назвав алкогольне отруєння.
Друге. Рідні загиблого домоглися повторного розтину в обласній лікарні, де виявилось, що було зламано 8 ребер, пошкоджена селезінка, хребет, та видно було сліди від електрошокера.

Про перше говорять: міліціонери підкупили патологоанатома.
Про друге — у районній міліції всі звинувачення відкидають. Кажуть, що навіть знайшли селян, які бачили вбитого після того.

Хто побив чоловіка після зустрічі з міліцією, нині шукає сама міліція.

Що це було?

10 коментарів

Святослав Вишинський
Родичам жертви, мабуть, слід удатись до «вичікувальної стратегії» за ознаками справедливості.
Олег Герман
Святославе, я безмежно радий. що мої публікації не залишили Вас байдужим, але, те, що Ви тут написали — маячня! У моєму коментарі зовсім не про те йшла мова!!!
Святослав Вишинський
А чому Ви вважаєте, що, ігноруючи політичні процеси, Ви тим самим не підписуєтесь під усіма кадровими призначеннями, котрі згори і донизу прямо або опосередковано йдуть від переможців виборів? Як Ви розділяєте роботу системи і тих, хто її персонально очолює і направляє? Неможливо «тут окремо працювати», а «тут окремо обирати». Міністр внутрішніх справ, який має відповідати перед суспільством, призначається на посаду Президентом України за поданням прем'єр-міністра України, а прем'єр-міністр — Верховною Радою за поданням Президента. І Президент, і Верховна Рада обираються народом, тому вибір — це не тільки справа дискусії і голосування, але відстоювання власного голосу в разі фальсифікації чи вуличне акціонування в разі перевищення посадовими особами власних повноважень. Це замкнена система, тут немає місця ескапізму.
Олег Герман
Навіщо Ви вдаєтесь до цього дешевого прийому?.. Думаєте, я оціню?.. Пропоную, щоб кожен залишився при своїй думці!!!
Святослав Вишинський
До слова: «Обвинувачуваного у вбивстві студента Ігоря Індила засудили на 5 років позбавлення волі без відбування покарання з відтермінуванням на два роки. <...> Сергій Приходько досі працює в тій самій міліції Шевченківського району. За час процесу його підвищили до капітана. <...> Суд, як і прокуратура, не зміг встановити, що призвело до важкої травми голови Ігоря, від якої він помер. Дільничого засудили за те, що він безпідставно затримав студента та силою затягнув його до камери». («Винного у смерті студента Індила не посадили», «Українська правда», 5 січня 2012 р.)

Мабуть, усі пам'ятають, як Президент України Віктор Янукович зустрівся з матір'ю загиблого і «взяв справу під особистий контроль». Запитання: чому українці не вийшли на вулиці? Чи не тому, що звикли «вичікувати»? Чому, коли поліція вбиває арабського підлітка в Парижі, повстають цілі квартали? Чи не тому, що там «вичікувати» не звикли?
Олег Герман
Хіба ж я забороняв Вам вдаватись до активних дій? А якщо Ви вже аж так хочете мене в чомусь переконати, то пропоную звернутися в приват за допомогою «вконтакті» абощо…
Святослав Вишинський
Здається, бесіда розпочалась із того, що саме Ви 23 вересня запропонували «припинити ці безглузді балачки, які не доводять ні до чого доброго, крім того, як провокують непотрібні дискусії». Після чого Ви переконано написали, що «ніхто тут із вас присутніх пальцем об палець не вдарить, щоб щось змінити! Тільки те й вмієте, що коментувати пости». Проте Ви помиляєтесь — і у випадку із захистом прав громадян, і у випадку із захистом прав журналістів, і щодо всіх інших подібних історій, якими Ви, судячи з Ваших слів, не цікавитесь. Будьте певні, тут і деінде немало людей, котрі за різних обставин і в різних випадках неодноразово вдавались до дій, а не лишень до словесної критики — і навіть якщо Ваша точка зору відрізняється, чому Ви заявляєте її, попередньо не оцінивши ситуацію?
Валерій Пузік
Все залежить від людей.
Діє правило «моя хата з краю нічого не знаю» — і так було завжди.
У кожного своя правда, а правда повинна бути спільною, щоб вийти і припинити увесь цей бардак…

Сьогодні міліцейська сила частенько не обмежується лише гумовістю своїх знарядь праці. Форма раптом включає супергероя, розв’язує руки, а гумовий кийок стає лише початком. Далі – більше.
Що робити, коли міліціонер раптом дістає палку і промовляє «Опачік!»? Які права є у тебе та як повинен поводити себе чоловік у формі? Чому про це варто знати та як боротись із зловживанням міліцейської сили? Невже форма дає право на все?

ye.ua/news/news_9079.html
Святослав Вишинський
Буквально сьогодні Сергей Доренко опублікував відео:

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте