Воркшоп з авторського права та умов праці для письменників і перекладачів

15-16 грудня 2012 у Львові відбудеться воркшоп з авторського права та умов праці письменників і перекладачів художньої літератури «Сучасні умови та можливості співпраці». Захід проводиться в межах проекту Book Platform фонду Next Page (Болгарія), який реалізовується за підтримки програми Східного партнерства Європейського Союзу.

Основна ідея проекту Book Platform – сприяти розвитку книжкової сфери у Вірменії, Україні та Грузії. Партнером проекту в Україні є ГО «Форум Видавців».

Під час воркшопу у форматі презентацій та дискусій обговорюватимуться питання авторського права, ключових положень договорів між видавцем та письменником/перекладачем, відстоювання прав автора, юридичні та соціальні аспекти праці письменників і перекладачів (копірайт, свобода слова, умови та належна оцінка творчої літературної праці).


Запрошені спікери:

Бастіан Пау – директор Міжнародної програми для письменників Фонду промоції та перекладів нідерландської літератури (International Writers´ Program, Foundation for the Promotion and Translation of Dutch Literature, Amsterdam).

Юка Гаврилова – літературний агент, журналіст, керівник Юридичного бюро Київської національної медіапрофспілки. Співпрацює з Іздриком, Олександром Красюком, Іреною Карпою, Андрієм Кокотюхою, братами Капрановими.

Володимир Коноваленко – фахівець з видавничої справи, автор 8 книг та численних статей про інтелектуальну власність. Створив та впроваджує систему управління авторським правом у видавництвах, телерадіокомпаніях та інших компаніях.

До участі у воркшопі запрошуються письменники та перекладачі художньої літератури. Кількість учасників обмежена – 20 осіб. При відборі учасників перевагу матимуть заангажовані у питаннях соціальної ролі автора та перекладача та/або ті, хто співпрацюють з іншими у часописах, об’єднаннях, фестивалях.

Для участі потрібно надіслати заповнену анкету разом із CV до 2 грудня 2012 р. на ел. адресу: ilepska@bookforum.com.ua.

Контактні особи: Ірина Лепська (097) 239-38-76 та Софія Косарчин (063) 442-83-74.

Підтвердження про участь у воркшопі буде надіслано до 7 грудня 2012.

Організатори під час воркшопу забезпечують поселення на 1 ніч та харчування, а також компенсують витрати за проїзд у плацкартному або купейному вагоні, автобусі (лише за умови пред’явлення оригіналів проїзних квитків).

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте