Народжені в Радянському Союзі

кожен підручник по історії україни бреше. кожен по-своєму, але бреше. і коли справа стосується срср тим більше.
про радянський союз я знаю лише зі слів людей, що жили там. з цього роблю висновок:
люди діляться на два типи.
1. ті, кому не вистачає сталіна
2. ті, хто за бандеру і шухевича
є ще золота середина.
вони народжені в незалежній україні. їм не цікаво чим жили їхні батьки й діди. а для чого? нова країна диктує свої правила. історію не перепишеш.
«я ніякого відношення немаю до того, що тоді відбувалось. і не потрібно прикриватись 33 роком. нічого не зміниш. то були не наші війни й не наша політика».
деХТО озирається й з висоти пташиного польоту дивиться на карту світу. ділить історію на частини.
«о! цей був хороший. о! а цей поганий»
суть не в тому ким були вони.
суть в тому ким є ми…

25 коментарів

Валерій Пузік
навіяно вчорашньою розмовою
Маріанна Антонюк
від того, ким були ВОНИ — багато в чому залежить і те, ким є МИ.
Валерій Пузік
звичний плин ходу речей в будь-якій історії
Валерій Пузік
тут питання стоїть ребром
Сергій Куриляк
До чого Ви написали такі несенітниці? Це ж безглуздо навіть обговорювати. Як на мене, то саме тому, що були такі люди як Бандера, Шухевич, Чорновіл і низка інших ми з Вами розмовляємо на чудовій мові. Є і були ВЕЛИКІ люди, про них забувати неварто. Хто Ваш ідеал — це вибір за Вами. Мені цікаво чому французи вірять в Наполеона і сьогодні і стільки уваги віддають йому. Щось напевно він все таке змінив. Ось так зробили і наші ідеали. Політика перетворила все в бруд, замість зірниць в очах в них знак ДОЛАР, придивіться. І скажіть КИМ ВИ Є? Цікаво почути суть.

P.S. Україна пишиться з великої букви.
Ростислав Канюченко
Сергію, це не важливо. Це нічим не затьмарений потік свідомості.
Сергій Куриляк
це дуже важливо, надзвичайно важливо!!! я рахую такі речі не варто обговорювати в такому руслі. Народи захищають свою гідність і своїх предків і це веде цілі нації вперед. Я словянин і я поважаю те що будували і робили мої предки. Думайте як хочете, але не тут.
Ростислав Канюченко
Загалом — так, звичайно. Але у автора у цьому випадку спостерігається прямий зв'язок між свідомістю та клавіатурою. Повз розум. Маємо факт; оцінювати такий спосіб дописування я наразі не наважуюсь.
Олег Тудан
«Думайте як хочете, але не тут.»

Типичный активный «славянин», вообщем-то.
Сергій Куриляк
А Ви що турок?
Олег Герман
А що, тільки турки мають право думати, де завгодно?..
Сергій Куриляк
Не знаю. Я цю тему знайшов дещо провокативною.
Валерій Пузік
Зроблю перепост написаного Хрестиною:

Кинулось в очі обговорення «Чому у нас не люблять євреїв?» на сайт львівського форуму… я скільки не думала над цим питанням, логічного і конструктивного висновку дійти ніяк не могла, обговорення на форумі теж не дало мені правдоподібної відповіді. Але знайшла там цікавий, типу анекдот, печальний що правда. Учасник Олег, наводить свою теорію, що ніби то в нас їх не люблять, бо вони на відміну від нас, дружні і пише:

"Є на ту тему довгий анектот, але коротко так:

В пеклі біля казана з євреями 15 чортів, томущо вилізе один витягне інших
біля казана з німцями один чорт, і круг казана лінія крейдою намальована, їм сказали, що не можна перелазити лінію і ті не лізуть
біля казана з Укр. ніодного чорта, як один полізе, то решта його потягне назад.

Скорше то якась притча"

Може то й справді, не лише до євреїв, а й просто якась така у нас братська ненависть?
Валерій Пузік
Звиняюсь за помилку в імені, Христино:)

Жаль тут немає функції «редактувати»
Сергій Куриляк
не зрозумів про що Ви. Будь ласка поясніть.
Валерій Пузік
«Україна пишиться з великої букви» — в даному пості якщо Ви не помітили все пишеться з малої.

P.S. цікаво: чому виправили?

Святослав Вишинський
«В разі допущення суттєвих помилок чи невідповідності вигляду тексту, модератори зберігають за собою право вносити „косметичні“ правки в опубліковані дописи, не втручаючись у їхній зміст». (Правопис) Виправляються помилки найчастіше в перших реченнях, котрі потрапляють у стрічку на Головну сторінку у вікні попереднього перегляду (окрім художніх текстів). Аналогічно заголовки. Проясніть читачам сенс малих літер у власних назвах — як бачите, посил не розуміють.
Сергій Куриляк
ні, не помітив. Бачу слово деХТО написано ось таким чином.
Валерій Пузік
стосовно «деХТО»
це «ХТО», мабуть, про вас

«ХТО озирається й… ділить історію на частини»

а загалом є ЧОРНЕ і БІЛЕ, між ними дестки відтінків сірого, я пишу про СІРЕ, а ви чомусь хочете в моє сіре додати свого кольору УРА-ПАТРІОТИЧНОСТІ…

Який він? Червоний? Синій? Жовтий?
Чи можливо продовжимо дискусію на задану вами вище тему «А Ви що турок?»

Сергій Куриляк
де Ви побачили щоб я ділив історію? що Ви хотіли довести своєю темою? що є люди, які сперечаються хто важливіший чи Сталін чи Бандера чи Шухевич. Я не відношусь до тієї групи людей. В мене одна історія. Ви б краще висловились гарно про наших героїв і сказали тим хто забув як нас українців *ІМЄЛІ*. Ви не озираєтесь назад, не згадуєте? А мені згадується і тепло стає коли згадую.
Ура — Патріотичність, це дуже зухвалий сарказм з Вашої сторони. Краще нам, все таке, цю дискусію не продовжувати.
Ростислав Канюченко
Почитав допис. Дуже чудовий приклад маніпуляції фактами. Значить є люди «народжені в СРСР»; вони всі або за Сталіна, або за Бандеру; а от ми — ненароджені в СРСР; значить ось ми то все розуміємо правильно. От такий от ланцюжок. З точки зору логіки — перехід від кожного висновку до наступного — фуфло та хлам. Збочений секс із висловлюваннями. Або хтось наї**в автора, або автор наї**в сам себе, або хоче наї**ти нас. Або все набагато гірше — це стало жахливою системою в інформаційному просторі. І для того, щоб підтвердити свою точку зору можна будь-що крутити будь як. От така от штука, малята.
Олег Герман
Про що мова, панове?.. Поганий пост? — Я б так не сказав… Автор підійшов до суті питання з точки зору реалізму і, як не крути, ці факти неможливо спростувати. Майбутнє і сьогодення в наших руках, минуле — не більш, ніж привід для непотрібних дискусій.
Сергій Куриляк
Олег, стосовно *як не крути* але все впливає на наше сприйняття навколишнього світу. Я з Вами погоджуюсь, але я мав на увазі дещо інше.
Сергій Воронцов
Автор не навязывает свои мысли, он просто делится. Непонятно возмущение по этому поводу. Это его точка зрения. Что ж тут возмутительного? Я видел и тех, кто за Сталина, и тех, кто за Шухевича. То есть даже не видел, а вглядывался и изучал, и общался. Могу заверить: ничего интересного. Проще говоря — дураки, которым бы удивлялся и Сталин, и Шухевич. Потому что и тот, и другой, хотя это очень разные люди, но они были людьми своего времени, а не какого-то иного.
Я верю в тех, кто сами за себя. В хорошем смысле этого слова. Не позволяют себя обмануть, не позволяют себе глупости, не позволяют себе жить в чужом фарватере и т.д.Эти люди куда интереснее. Это тоже из личных наблюдений.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте