Ідентифікація Андрія Куркова

«Я пишу на російській мові, але вважаю себе українським письменником. Не важливо якою мовою пише автор, головне все ж таки це питання самоідентифікації і вже потім того, про що він пише.» — Андрій Курков.







______________________________________________________________________________________________
“У житті найцікавіше – це життя”, — сказав одного разу відомий письменник, звертаючись до своїх читачів. Його роман “Львівська гастроль Джимі Хендрікса”, де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження. Андрій КУРКОВ – письменник, сценарист, автор понад 20 книг. За його сценаріями поставлено близько двадцяти художніх та документальних фільмів. Андрій КУРКОВ – єдиний письменник пострадянського простору, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів, а його твори перекладені 34 мовами світу.

_____________________________________________________________________________________________
Якщо українці не почнуть читати, сучасна українська література ніколи не стане справжнім літературним явищем. Таку думку під час зустрічі в рамках Мистецького клубу „Обличчя” висловив всесвітньовідомий український письменник та талановитий сценарист Андрій КУРКОВ.
 „Письменник, це не той, хто пише, а той кого читають. Якщо українці не почнуть читати, в нас ніколи не буде книжкового ринку, книжки будуть і далі виходити тиражем 500 примірників. А це означає, що ці письменники ніколи не стануть професійними письменниками, а сучасна українська література ніколи не стане справжнім літературним явищем”, – сказав А. Курков, виступаючи перед молоддю, яка зібралася в креативному просторі «Часопис» 13 грудня. Зустріч з письменником відбулася в рамках конкурсу короткої прози.   Крім цього, під час зустрічі письменник презентував свій новий роман – „Львівська гастроль Джимі Хендрікса”.

Андрій Курков вчив молодих авторів, дискутував з ними та обговорював конкурсні роботи.  В програмі майстер-класу також зустріч з видавцем (видавництво Нора-друк, Микола Кравченко) і представником електронних засобів просування літературного твору ( Сергій Руденко, сайт "Буквоїд")

______________________________________________________________________________________________
 Як написати роман? Відповідає Андрій Курков:







______________________________________________________________________________________________
Довідково: Мистецький клуб „Обличчя”, започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» в партнерстві з креативним простором „Часопис”, – це регулярні відкриті зустрічі з українськими та закордонними письменниками, музикантами, художниками, дизайнерами, режисерами, фотографами та іншими представниками культури. Щомісяця проводяться літературні читання, творчі зустрічі, майстер-класи, кінопокази, музичні вечори та виставки.

3 коментарі

Олег Тудан
"„Львівська гастроль Джимі Хендрікса”"

Обязательно почитаю, но уж очень мне кажется, что идея навеяна классикой неоготической прозы авторства Мика Фаррена.
Лілія Шутяк
На сайті Буквоїд працює не Микола, а Сергій Руденко :)))
Валерій Пузік
Точно! Дякую.
Помилку виправив.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте