Театр «Дах» відновлює роботу

19 березня 2014 року «Дах» відновив свою роботу. У театру, який з фінансових причин не працював 8 місяців, зараз прем'єра, оновлений репертуар і великі плани.
Після перерви театр відкривається «старим-новим» спектаклем «Собача будка». Чому «старим-новим»? Справа в тому, що він вже був у репертуарі театру до його закриття, а новий – тому що трупа на чолі з режисером переробила його і створила нові декорації, так що це повноцінне оновлення.
«Собача будка» – вистава-плач, в основу якої покладено уривки з різних творів, співзвучних історичним подіям, що відбувалися і відбуваються в Україні дотепер. Хори-молитви-благання з трагедії «Цар Едіп» у пер. Івана Франка відображають стан пригніченого народу, покинутого богом. Пригноблений, він шукає правду-бога в цьому світі… Для чого людина приходить у цей світ… чому відбуваються страшні події… хто є справжнім винуватцем людських страждань… що це за гріх, що його має спокутувати народ… ці та інші питання постійно виринають в свідомості людини, що прагне визволення з неволі…
Вистава «Собача будка» відбудеться ще 29 та 30 квітня. Паралельно будуть іти репетиції нового спектаклю. «Дах» повністю змінює не тільки репертуар, а й сам принцип побудови роботи театру – переходить від репертуарного режиму до проектного.
Тепер трупа не буде відігравати кожен день різні спектаклі з репертуару, а буде показувати постановки блоками по кілька днів поспіль, в тому числі — на гастролях за кордоном. Нічого спільного з традиційним репертуарним театром ця система не має, скоріше це те, як організовують свою роботу приватні театри в Європі чи Америці. Тепер київського глядача чекає в якомусь сенсі новий «ДАХ» – з іншим репертуаром і частково новими акторами.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте