Микола Мазур перебуває у вкрай тяжкому фізичному стані

Колись в далекому 2004 після пар ми бігали до Нього, на Гагаріна 13, де Він викладав живопис. Мазур вчив говорити кольором, вглядатись в деталі, помічати нюанси і звісно вкладати в твори якісь сенси. Його роботи вражали реалістичністю, між собою перешіптувались, що ось Він — живий геній серед нас і тішились з того, що саме Він викладає нам...
Микола Мазур
Зараз же: 

Микола Мазур перебуває у вкрай тяжкому фізичному стані. Ще на початку вересня стало відомо, що майстер госпіталізований у Хмельницькій лікарні. За цей час він переніс три не зовсім вдалі операції на шлунку, які не вирішили проблему. Відтак було вирішено проводити четверту операцію, яка попередньо була запланована на 3 жовтня 2015 року в в Інституті хірургії та трансплантології імені О. Шалімова у Києві. Основною проблемою лишалося питання транспортування Миколи Мазура з Хмельницького до Києва. 
Для запланованої операції необхідно зібрати 100 000 грн., зі зверненням про пошук яких і звернулись до громадськості друзі родини та шанувальники творчості Миколи Мазура 29 вересня 2015 р. Більше того, станом на ранок 30 вересня частина суми була вже перерахована, в тому числі й на карту сина, Богдана Миколайовича Мазура («Приватбанк» 4149 4978 2507 5957, контактний телефон +380 50 505 99 15).

І ще нюанс:
Сьогодні (30 вересня) в другій половині дня стало відомо, що лікарі м. Хмельницького без відома рідних і без дозволу провели позапланову четверту операцію, забравши Миколу Івановича ніби-то на перевязку. Діти митця вважають, що таким чином лікарі хотіли приховати свої помилки. Лікарі проводили хірургіче втручання з застосуванням місцевої анестезії больової чутливості, художник наразі при свідомості та може говорити з рідними, проте стан його залишається складним, через що важко уявити, коли може відбутись запланована в Києві операція.

_________________

Мазур Микола Іванович — монументаліст, скульптор, живописець-станковіст, графік, педагог. Заслужений художник України з 1996 року. Народний художник України з 2009 року.
Автор мистецьких робіт, що зберігаються у багатьох державних та приватних колекціях, найвідомішою і найбільш особливою з яких є єдина в Україні експозиція такого рівня — експозиція Музею Голодомору в ДІКЗ «Межибіж», що на Хмельниччні.
Основні твори: експозиція музею пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні (ДІКЗ «Межибіж», 2008); об’ємно-просторові металеві композиції та ігрові скульптури (мм. Хмельницький, Старокостянтинів, Мирний (РФ), 1986-1996); пам’ятні знаки (у співавторстві з Б.Мазуром) у м. Хмельницький — жертвам політичних репресій «Ангел скорботи» (1996), подолянам — воїнам-інтернаціоналістам (2002), ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи (2003), скульптурні композиції в м. Батурин (Чернігівська область, 2009), пам’ятний знак, присвячений перемозі українського війська в Конотопській битві (м. Конотоп, Сумська область, 2009). Живописний доробок складає більше 500 полотен. 
__________________
Тут внизу його скульптури, що прикрашають вулиці Хмельницького та фотографії з Музею Голодомору в ДІКЗ «Межибіж»

Дякую за увагу та, по можливості, допомогу...

Реквізити:
Богдан Миколайович Мазур (син) 
«Приватбанк» 4149 4978 2507 5957
контактний телефон +380 50 505 99 15

Музей голодомору у Меджибожі 


 


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте